НЕЗВІДАНИЙ КОСМОС

12 квітня — Всесвітній день авіації та космонавтики

Ця пам’ятна дата, присвячена першому польоту людини в космос, — особливий день для всіх, хто працює в космічній галузі. Міжнародний статус свято отримало у 1968 році на конференції Міжнародної авіаційної федерації. З 2011 року воно має ще одну назву — Міжнародний день польоту людини в космос. Таке рішення прийнято за резолюцією Генеральної Асамблеї ООН з нагоди 50‑річчя першого кроку в освоєнні космічного простору.

Сьогодні вихователі нашого садочка під час онлайн і відео занять розповідали дітям про важливість польотів у космос, про людей, які готують ці польоти, про роль науковців і конструкторів в освоєнні космосу, про космонавтів і тих, хто чекає їх на Землі.

Під час бесіди «Космос: близький чи далекий?» діти дізналися навіщо людям польоти в космос, яку інформацію ми отримуємо завдяки штучним супутникам.

Грали в гру-дослідження «Яким має бути космонавт?», діти називали риси характеру космонавтів, доводили, чому та чи інша риса важлива.

Грали в гру «Збираємося у подорож», під час якої малята разом з вихователями ставали «командою ракети», обговорювали, що варто і чого не варто брати в космічну подорож, розподіляли обов’язки між членами екіпажу.

А ще малювали з уяви «Космічну подорож».

Кiлькiсть переглядiв: 13