МАНДРУЮЧИ СТОРІНКАМИ УЛЮБЛЕНИХ КНИГ

2 квітня – Міжнародний день дитячої книги

Це свято відзначається у день народження Ганса Крістіана Андерсена, данського письменника, автора відомих в усьому світі казок. Його твори, перекладені більш ніж 150 мовами світу, стали основою для численних екранізацій, мультфільмів, театральних постановок, балетів.

Свято започатковано в 1967 році Міжнародною радою з дитячої та юнацької літератури. У цей день раз на два роки присуджують премію імені Х.К. Андерсена письменнику — автору творів для малят і художнику — ілюстратору дитячих книжок.

Традиційно в цей день у багатьох країнах проводять виставки, конкурси, вистави, конференції та фестивалі, присвячені кращим творам для дітей, а також дитячі ранки, розпочинають Тиждень дитячої та юнацької книги, до участі в якому запрошують сучасних дитячих письменників і поетів.

Цей день вихователі нашого садочка перетворили для дітей на захопливу мандрівку сторінками дитячих видань. Показали малятам розмаїття книжок длядітей, спонукали малечу не тільки читати та обговорювати твори, а й розглядати і самим малювати ілюстрації до них. Під час відео та онлайн занять дали дітлахам можливість досхочу пофантазувати, уявити себе учасниками цікавих пригод, зазирнути за сторінки книжок і придумати продовження описаних у них історій.

Грали в гру «Дізнайся про книжку за обкладинкою», вихователі показували малятам різні книжки; не зазираючи до середини, вони мали визначити, які з цих видань призначені для дітей, а які для дорослих, пояснювали своє рішення.

Діти поділилися світлинами, на яких зображено, як вони проводять час з улюбленими книгами.

Кiлькiсть переглядiв: 24